Alla dom som håller käft och går förbi i mataffären

En dag försent.
För två år sedan stod jag på scenen i kulturenshus...

När jag gick på låg- och mellanstadiet var FN en blåflagga med vita duvor på som man årligen samlades runt på skolgården för att sjunga sånger med de andra klasserna. På högstadiet gjorde vi grupparbeten om vilka länder som var medlemmar i FN och om vad FN stod för, sedan redovisade man för klassen. Nu på gymnasiet går man igenom FNs uppbyggnad i Samhälls A och i Samhälls B går man ännu djupare in på ämnet.

Den främsta orsaken till att de förenta nationerna bildads 1945 var att man ville stoppa krigen som drabbat människor hårt. Efter två världskrig ville man att ingen i kommande släktled någonsin skulle behöva uppleva något liknande. FN arbetar i dag för fred, säkerhet, mänskliga rättigheter och socialutveckling. De mänskliga rättigheterna är den viktigaste rättigheten vi har som människa. Viste ni till exempel att det är en mänsklig rättighet att ha ett namn? De mänskliga rättigheterna finns för att varje individ skall ha rätt att leva ett drägligt liv. Varje människa är född fri och ingen skall kunna ta ifrån dig din mänskliga värdighet.

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder "i all längtan finns en framtid". FN har satt upp olika mål för sitt arbete. Det handlar bland annat om att bekämpa fattigdom, rasism och terrorism med mera. De finns stora problemområden idag, men FN vill arbeta målmedvetet för att förändra de fattigas och de utsattas situation, inte minst de grymma villkoren många barn tvingas leva under. Här gäller det att få medlemsländerna att satsa både ekonomiska resurser, men också bidra med praktiska hjälpinsatser, förbättra skolutbildningen i utvecklingsländerna, ge förutsättningar för rent vatten, hygienutbildning, medicinsk hjälp och utbildning. Det är också viktigt att FN fortsätter att söka lösningar på olika konflikter och förhindra att krig bryter ut genom att ordna mötesplatser för länder i konflikt.

I ett land som Sverige är många förutsättningar och rättigheter självklara; men tyvärr är det inte så i alla länder. När jag har funderat över situationen i världen, så har jag förstått att FN spelar en viktig roll för att få en förändring till det bättre. Därför är det viktigt att vi kan samlas i en gemensam organisation och är förebilder för varandra. Det måste finnas ett gemensamt ansvar för människan som sträcker sig över landsgränser och tullkontroller.
/Net

Här färgas molnen i skymning ganska ståtligt över Grand

Varje gång jag diskar får jag en blöt fläck på magen och mina gummistövlar tar in vatten.
Mina naglar har färgats gula av curry och jag har köpt en rutig skjorta.
/Net

Jag är en av alla dom som skriver låtar, läser dikt och sjunger sånger






























































































Ibland undrar jag vilka av oss som är syskon, egentligen?

/Net

Full med rock'n'roll och håret lyser blont

20år - men inte en centimeter längre.
45år till pension och 1/5del till 100år.
Nej, jag känner mig inte speciellt stressad.

Min favorit!
/Net

I'm in the middle, the middle of life

Nästa gång jag vaknar så är jag inte tonåring längre.
/Net

Jag fattar ingenting...

Wikipedia - Luminisans
"Luminans, enligt ISO 31, i en punkt på en yta och i en given riktning, ljusstyrkan hos ett element av ytan, dividerad med arean av den vinkelräta projektionen av detta element på ett plan vinkelrätt mot den givna riktningen."
Det var längesedan jag kände mig som ett så stort frågetecken som nu.
/Net